نشست خبری معاونت تحقیقات و فناوری
طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته اثرگذار شش ماهه اول سال 1403 خبرساز شد.
نشست خبری با موضوع طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته اثرگذار شش ماهه اول سال 1403 با حضور معاون تحقیقات و فناوری، مدیر امور تحقیقات، مدیر اطلاع رسانی و تامین منابع علمی و مدیر روابط عمومی دانشگاه و مجریان طرح های تحقیقاتی اثرگذار در حضور اصحاب رسانه و با شرکت ١١ خبرنگار از پایگاه های مختلف خبری استان از جمله اروم نیوز، خبرگزاری تقریب، جهان صنعت و افکار، روزنامه جام جم، مفدا، ایسنا، آذر دیار، باشگاه خبرنگاران جوان، ایرنا، آروم آذر، طنین نیوز در سالن RTDC ستاد دانشگاه 22 مهر ماه برگزار شد.
دکتر صابر قلی زاده معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در این نشست خبری طی سخنانی به ارائه اقدامات انجام یافته در حوزه پژوهشی و فناوری عرصه سلامت پرداخت و گفت: شاخص میزان استناد به مقالات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از ۶۵ به عدد ۱۰۱ افرایش یافته است که این مساله نشانگر افرایش تعداد مقالات چاپ شده دانشگاه بوده و تا اواسط سال ۱۴۰۳، ۴۶۰ مقاله علمی در نمایه های بین المللی به چاپ رسیده است.
دکتر صابر قلی زاده با بیان اینکه در سال جاری ۱۴ نفر از اساتید دانشگاه جزو دو درصد دانشمندان پراستناد جهان قرار گرفته اند افرود: همچنین امسال هفت نفر از اساتید دانشگاه جز یک درصد اساتید پراستناد جهان قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه در ۲ سال اخیر ۶ کنگره و سمینار ملی و بینالمللی در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه برگزار شده است، افزود: در سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی ارومیه جهش ۳۵ پلهای را در حوزه فناوری داشته است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی با بیان اینکه در ۲ سال اخیر عمده فعالیت دانشگاه بر اصلاح فرآیندهای معیوب و ساختارهای گذشته جهت چابک سازی فرآیندها متمرکز بود، ادامه داد: با این حال اقدامات متعددی انجام و دستاوردهایی حاصل شد که استقلال و استقرار ساختمان معاونت تحقیقات و فناوری در یک مجموعه مجزا از جمله آنهاست.
دکتر قلی زاده با اشاره به لزوم ثبت جایگاه علمی دانشگاه در پایگاه های استنادی جهانی گفت: براساس سیاستهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مبنای رصد فعالیت های علمی، پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور درطی ۱۰سال گذشته پایگاههای استنادی Scopus و ISI است که در ۲ سال اخیر نیز، Google Scholar و Pubmed اضافه شده و بروزرسانی ها آنلاین می باشد.
وی ادامه داد: امسال پنج جلسه شورای پژوهشی در دانشگاه برگزار شده و ۲۷۰ طرح تحقیقاتی و پایان نامه با اعتبار تخصیصی هفت میلیارد ریال مصوب شده است و هشت طرح نیز جهت اجرا از این دانشگاه توسط وزارت با اعتبار ۱۱ میلیارد ریال مصوب شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی با اشاره به تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاه علومپزشکی ارومیه اظهار کرد: در حال حاضر قریب به ۵۰۰ دانشجوی خارجی از کشورهای عراق، ترکیه، لبنان، هند، پاکستان در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مشغول به تحصیل هستند.
گفتنی است در پایان این نشست خبری مجریان طرح ها در رابطه با نتایج اثرگذار طرح های تحقیقاتی خود گزارشی ارائه کردند که مورد توجه و طرح سوال برای خبرنگاران حاضر در جلسه شد.
عناوین طرح ها بدین شرح است:
- دکتر نازلی کرمی عنوان طرح اول "بررسی میزان مرگ و میر مرتبط با بیهوشی در مادران باردار و عوامل موثر بر آن در استان آذربایجان غربی در بین سالهای ٩٢ الی ٩٩ و طرح دوم "مقایسه سهولت در لوله گذاری داخل تراشه توسط متخصص بیهوشی ماهر در بیماران مبتلا به کوووید"
- دکتر علی اکبری عنوان طرح"تهیه درجای نانو ذرات کلوییدی نقره به عنوان فرمولاسیونی جدید برای افزایش خاصیت ضدمیکروبی ماسک های صورت"
- دکتر مرتضی باقری عنوان طرح "ارزیابی حضور یا عدم حضور کرونا ویروس از طریق تعیین ژن های orfab در نمونه های ارجاع شده به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه"
- دکتر حمید ثریا عنوان طرح "ایجاد استاندارد سازی مدل های حیوانی آلزایمر و سکته مغزی"
- دکتر مجید بابایی عنوان طرح " تحلیل تاثیر پاندمی کووید ١٩ بر شاخص های ضریب اشتغال تخت، متوسط اقامت بیمار و ضریب گردش تخت بیمارستان های استان"